София 2 °C
Велико Търново 7 °C
Пловдив 6 °C
Варна 8 °C
Бургас 10 °C
Начало Новини Предавания На живо

Тръмп пропусна заседанието на Г-7 за климатичните промени

Бил зает с двустранни срещи

17:40 ч. 26.08.2019 г.Политика 7

Президентът на САЩ Доналд Тръмп пропусна обсъжданията за климатичните промени днес на лидерската среща на Г-7 във Франция.

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че макар Тръмп да не е присъствал, съветниците му са били там. Ройтерс отбелязва, че с изказването си френският президент е омаловажил отсъствието на американския си колега.

Макрон обясни, че Тръмп е бил зает с двустранни срещи, и добави, че президентът на САЩ е подкрепил усилията на лидерите за справяне с пожарите в Амазония. Преди това лидерите се съгласиха да предоставят 20 милиона долара помощ за борба с огнената стихия.

Програмата на президента на САЩ днес започна със закъснение. Срещата му с германския канцлер закъсня с около два часа. После той се срещна с индийския премиер Нарендра Моди и бе попитан за участието си в климатичното заседание. Тръмп заяви, че това ще е следващата му спирка и добави, че иска чист въздух и води. Тръмп е скептик по отношение на климатичните промени и преди време бе заявил, че те са измислица на китайците.