София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 17 °C Велико Търново 17°C - умерен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 14 °C Варна 14°C - слаб дъжд Бургас 17 °C Бургас 17°C - умерен дъжд

ЦИК дава 6,5 млн. лева за новите машини, доставчикът иска 15 милиона

Освен машините, поръчката включва логистика по доставката със самолет

Централната избирателна комисия ще покани на официални преговори фирмата "Сиела Норма", с която ще се договаря доставката на хиляда и 500 допълнителни машини за гласуване за изборите на 11-и юли. Освен машините, поръчката включва логистика по доставката със самолет, техническото обслужване по време на частичните и парламентарните избори, модификацията на софтуера и окомплектоването на всички 11 хиляди и 100 машини със флаш памети, смарт карти и хартиени ролки.

Вчера управителят на "Сиела Норма" Веселин Тодоров информира ЦИК, че обявената цена от 6 милиона и 500 хиляди лева е непостижима, а по сметки на фирмата са необходими около 15 милиона лева.

Говорителят на ЦИК Росица Матева коментира, че определената цена за предишната доставка на 9 600 машини е била 42 милиона лева, но след преговори тя е намалена на 36 милиона.

"Надяваме се сега да проведат преговори и да се вместят в тези 6 милиона и половина, които ние сме определили", каза още Матева.

От своя страна Веселин Тодоров каза, че ще има преговори с фирмата производител, но не бива да се очаква, че цената ще бъде много под 15 милиона.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!