София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Цветан Цветанов: Симбиозата и задкулисието между ГЕРБ и ДПС са видни

Той изтъкна, че досега винаги са признавани изборните резултати, а сега има сигнали,
8 сПолитика 353 Мирослав Митков

Готови сме за изборите от момента, в който регистрирахме партията. Преди парламентарните избори обаче има частични избори в няколко населени места, които са най-важният индикатор за резултатите от парламентарните избори. Там ще се разбере какви са нагласите сред хората. Това заяви председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов в сутрешния блок на БНТ.

Той коментира обстановката, в която се провеждат изборите: „Точно затова трябваше да има диалог по важните теми между институциите. Нито едно от предложенията на консултациите на президента не се възприе. Няма никакви проблеми да се въведе видео наблюдение. Колкото по-прозрачен е изборния процес, толкова по-добре.“

Цветанов коментира и реформата в МВР: „Ротацията на полицаи ще даде възможност да се възпрепятства влиянието на политическите сили. Това са първите парламентарни избори за ГЕРБ, които те ще организират.“. Според него ротацията на полицаи ще помогне за възпрепятстването на купуването на гласове. Той даде пример със ситуацията в Гурково, където е имало сигнали за купуване на вота.

Той изтъкна, че досега винаги са признавани изборните резултати, а сега има сигнали, че това може да не се случи. Цветанов беше категоричен, че досега ГЕРБ честно е печелила и честно е губила избори.

Цветанов отново напомни, че има договорка между ГЕРБ и ДПС: „Симбиозата и задкулисието между ГЕРБ и ДПС са видни в общините Маджарово и Хасково. Разбрах, че има договорка между Борисов и ДПС през 2018г. Тази договорка е станала след парламентарните избори през 2017г.“. Той припомни случаят с Ягодинската пещера и прехвърлянето ѝ към община Борино.

Бившият втори в ГЕРБ даде няколко примера за колаборация между ГЕРБ и ДПС: „Обадиха ми от ДПС да подкрепим техния кандидат в Исперих, а не независимият. Тогава аз дадох пълна свобода на структурата и тя подкрепи независимият кандидат.“. Той каза, че ситуацията в Разград е била сходна.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!