София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Цветан Василев: Прокурор ми предлагаше да купя запис, в който Гешев разкрива схемата за КТБ

Коментар в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич"

2 годиниПравосъдие 26 Ивана Иванова

Арестът на Бойко Борисов показа, че в България няма недосегаеми и това е един от положителни ефекти на ареста. Получих одобрителни и окуражителни сгинали от САЩ, Брюксел, Гърция и други европейски страни. Трябва да си даваме ясна сметка, че в България има война срещу мафията, а Прокуратурата остана последната крепост на тази мафия. Ако за някой, някъде навън е имал съмнение, че Прокуратурата в лицето на Гешев и Цацаров е реален обвинител, то това съмнение вече е разсеяно. Това каза банкерът Цветан Василев на живо от Сърбия в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич".

"Аз не смятам, че поведението на Иван Гешев е негово собствено желание. Той е човек, ориентиран към властта и много алчен, но е и много слаб човек. Предполагам, че е държан със страхотни компромати от Пеевски и Борисов. Свободният живот и кариерата на Иван Гешев биха приключили на секундата, ако Борисов и Пеевски извадят компроматите срещу Гешев", допълни Василев.

"Упражнението с ВСС е по-скоро да се покаже степента на деморализация на ВСС. Не би трябвало да се губи особено времето с управляващата коалиция, че ВСС ще промени мнението си, те също не са свободни хора. Трябва да се постави ударение върху ликвидирането на онези структури, които са най-големите бухалки на Прокруатурата. Важно е на Прокуратурата да й бъдат орязани възможностите да използва спецпрокуратурата. Важна е промяната в структурата и функциите на КПКОНПИ. Тя също е бухалка, знае се много добре как действа в тандем Гешев и Цацаров. Съдебната реформа не се заключава с Гешев и Цацаров, но от друга страна съдебна реформа с Гешев и Цацаров е невъзможна", каза още Василев.

"Иван Гешев е бил включен още в началник етап на фалита на КТБ с т.нар. убийство на Пеевски. Истината е много бавна и докато си вдигне гащите лъжата е обиколила земята. Тези господа обаче са направили определени грешки, но и притеснени, след като Георги Георгиев от БОЕЦ направи нови разкрития за близките връзки между Гешев, Красимир Методиев и прокурор Бисер Кирилов. Знам колко са близки връзките между Гешев и Бисер Кирилов, защото през 2018г. Красимир Методиев ми представи Бисер Кирилов. Бисер Кирилов се представи като много близък приятел на Иван Гешев, каза, че са делили една стая в Симеоново и каза, че Гешев много се е изменил, след като е поел делото по КТБ. Накрая ми предложи компромат за Гешев и накрая докато си общували и хортували, Кирилов го бил записал и продаваше тази флашка. Според него тя съдържа излияния на Гешев по повод неговия ангажимент към Пеевски за КТБ, докато са били в Сицилия през 2012г.", разкри Василев.