София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Туроператорите настояват за отпадане на PCR тестовете за влизане в страната

Обединение „Бъдеще за туризма", искат цената за PCR тестовете за български граждани да е по-ниска
3 месецаБизнес 309

Туроператорите искат отпадане на PCR тестовете за влизане в страната, за това решение настоява предимно едно от трите обединения на туроператори- Обединение „Бъдеще за туризма".

Според тях в случай че се наложи тестовете да останат, за пристигащите от чужбина до нас, сдружението предлага като алтернатива да се признават и значително по-евтините антигенни тестове. От Обединението „Бъдеще за туризма",  искат още цената за PCR тестовете за български граждани да е по-ниска, както и да се въвеждат преференциални цени за туроператорите, като организатори на групови пътувания. Към момента голяма част от туроператорите са се договорили за по-ниски цени за своите клиенти, ползващи PCR тестове с вериги лаборатории, като най-ниските цени на пазара в момента са около 50 лева, при минимум 80 лева на свободния пазар. Туроператорите настояват и за „ясна стратегия за сертифициране на ваксинираните, преболедувалите и с наличие на антитела български граждани.

Ако мерките за провеждане на екскурзии не бъдат разхлабени, а предложенията на обединението не се приемат, великденските и майските автобусни екскурзии са пред провал, подчертават от бранша. И настояват за среща със здравния министър Костадин Ангелов.

 

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!