София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Убийството на бургаската брокерка: Очаква се присъда за Станимир Рагевски

Строителният предприемач е подсъдим и за убийството на Юмер Мехмед

1 месецПравосъдие 6 Иванина Игнатова

Очаква се присъда по случая с убитата брокерка Теодора Бахлова, който разтърси Бургас през лятото на 2021 година. Обвиняем е строителният предприемач Станимир Рагевски, предаде БНТ.

Той е подсъдим и за убийството на Юмер Мехмед. За двете престъпления стана ясно през лятото на 2021 година. Бургаската брокерка Теодора Бахлова беше обявена за изчезнала близо 10 месеца.

Разследването установи, че е била убита от Рагевски с пистолет "Макаров", със заличени номера в апартамент в Бургас. Тялото ѝ е било разчленено и укрито в бидони с киселина. Предполагаемата причина за убийството са неуредени финансови отношения.

В началото на август 2021 година, Рагевски по идентичен начин е убил и Юмер Мехмед, чието тяло също е било разчленено. За Мехмед се предполага, че е знаел за убийството на брокерката и изнудвал Рагевски за пари, което станало и причината за смъртта му.