142 ОУ "Веселин Ханчев" и 203 ПЕГ "Свети Методий" в столичния район "Красно село" не успяват да си поделят общинската собственост, от което възниква конфликт, съобщи Столица.бг.  

''Директорката на едното училище е била бита от колегите от другото училище, като децата са станали очевидци на абсурдната ситуация'', съобщи общинският съветник Грети Стефанова.

"Между 800 и 1000 деца гледат този цирк и това е в центъра на София", поясни общинският съветник. По думите й е трудното съвместно съжителство на двете училища.

''Факт е, че има проблем между директорите на двете общински училища. Дирекцията води активна кореспонденция както с директорите, така и с районната администрация за изясняване на нещата, от Столична община са дали указания, но между двете директорки има остър личен конфликт и не може да се постигне консенсус'', уточни Мария Минчева, директор на дирекция "Образование" в СО. 

''Такива двойки училища, ползващи една и съща сграда, съществуват и в други райони на столицата, но случаят в "Красно село" е единствен, подчерта Минчева. Във връзка с проблема са проведени много срещи, като неофициално кметът на района Росина Станиславова е съобщила в писмо, че ще подкрепи сливането на двете училища'', добави Минчева.

''В много от училищата, които ползват една и съща сграда, има проблеми, но те се решават с диалог, съдействие от районната администрация и конструктивно поведение, докато в "Красно село" воюват'', допълни и общинският съветник Деян Стаматов, който също е директор на училище.