София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

"ВАКСИНАТА Е ДОБРА!": Първи американски гражданин е ваксиниран със "Sputnik V"

Брус Уотс Бевен е много доволен
10 мОбщество 930 Мирослав Митков

"В детската болнична клиника в кримския град Евпатория гражданинът на САЩ Брус Уотс Бевен беше ваксиниран срещу корона вирус", заяви здравното министерство и добави, че е получил ваксината "Sputnik V".

Това е първият път, когато гражданин на САЩ получава руска ваксина в Крим, се добавя в изявлението.

Бевен е съпруг на археолога Татяна Смекалова, руски гражданин, който също е бил ваксиниран срещу короната. Той е на 78 години и живее със съпругата си в Евпатория повече от година. Преди Крим той е живял в предградията на Вашингтон.

Ваксината "Sputnik V" е добра и се радвам, че я получих. Защо не? Не би било безопасно да пътувате до САЩ, за да вземете ваксината. Пътуването отнема 24 часа. "Много по-добре е да се ваксинирам тук и сега", каза Бевен пред репортери.

Ваксината "Sputnik V", разработена от Научноизследователския институт "Гамалея" в сътрудничество с Руския фонд за директни инвестиции, получи потвърждение за регистрация от Министерството на здравеопазването на Русия на 11 август, което я направи първата регистрирана ваксина срещу коронавирус в света.

На 5 февруари научното списание The Lancet публикува резултатите от третата фаза на клиничните изпитвания на ваксината, което потвърждава, че "Sputnik V" е безопасна и ефективна ваксина. По време на третата фаза на клиничните изпитвания ваксината показа висока степен на ефикасност, имуногенност и безопасност. Ефективността на ваксината е по-висока с 91,6 процента. Ваксината осигурява пълна защита срещу тежки случаи.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!