София 5 °C София 5°C - ясно небе Велико Търново 6 °C Велико Търново 6°C - облачно Пловдив 7 °C Пловдив 7°C - разкъсана облачност Варна 6 °C Варна 6°C - предимно облачно Бургас 8 °C Бургас 8°C - разкъсана облачност

Валери Симеонов: Изборите ще бъдат спечелени с мнозинство от ГЕРБ

„Ние сме отворени за обединение с всички патриотични формации", допълни той
2 мЕвроком 4228

Изборите най-вероятно ще бъдат спечелени с доста сериозно мнозинство от ГЕРБ, защото до 4 април да гласуват отидат организираните ядра, а най-добре организирани са ГЕРБ и ДПС. Това каза лидерът на НФСБ и заместник-председател на Народното събрание Валери Симеонов пред Нова телевизия.

„Ние сме отворени за обединение с всички патриотични формации, но изборите най-вероятно при определената дата от президента, ще бъдат спечелени с доста сериозно мнозинство от ГЕРБ. Имам чувството, че президентът играе с премиера. Може би му се отблагодарява, защото ГЕРБ го уважиха на консултациите. За мен играят комбина, защото на 4 април хората няма още да са преодолели страха, няма да има достатъчно ваксинирани и възрастните хора няма да отидат до секциите“, допълни той.

„Видеонаблюдението при преброяването е другият капан. Доста плоски такива капани залагат президентът и извънпарламентарните партии. Няма да се съгласим в тях да попадне управлението и нашата политическа сила – „Обединени патриоти“. Трябва да се монтират камери, в чиито обхват да бъде само масата, на която се извършва преброяването. Това трябва да се извърши от фирма, а няма време за обществена поръчка. Когато се сложат камерите, веднага ще изскочи някой лумпен, който ще каже, че тези камери са броели кой отива да гласува и кой – не. Как ще докажем, че тези камери не са били включени през целия ден? Може да няма никаква манипулация, но работите не са толкова прости, включително и имунизационните мерки. Въобще не е коректно от страна на президента предварително да предопределя, че било изтървано времето и институциите се били сринали“, посочи Симеонов.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!