София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Великобритания премина пика на настоящата вълна на пандемията

"Преминахме прага от 10 милион ваксинации", подчерта премиерът Борис Джонсън
1 мПолитика 464 Боян Марков

Великобритания премина пика на сегашната вълна на пандемията, но броят на заразените все още е висок. Това заявиха здравните власти в страната. 

Главният здравен експерт Крис Уити е на мнение, че броят на инфектираните, хоспитализираните и починалите намалява, но това все още не означава, че няма да има нов пик на заразата. 

"И въпреки че днес има известни признаци на надежда и броят на пациентите с COVID-19, които са в болница, започва да намалява за първи път от началото на новата вълна, нивото на зараза все още е тревожно високо", заяви премиерът Борис Джонсън.

"Благодарение на усилията им - най-колосалните в историята на Националната здравна служба, днес преминахме прага от 10 милион ваксинации в Обединеното кралство, включително на близо 90% от хората над 75 години в Англия и всички подлежащи на имунизация хора в старческите домове", допълни още министър-председателят на Великобритания. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!