София 5 °C София 5°C - ясно небе Велико Търново 6 °C Велико Търново 6°C - облачно Пловдив 7 °C Пловдив 7°C - разкъсана облачност Варна 6 °C Варна 6°C - предимно облачно Бургас 8 °C Бургас 8°C - разкъсана облачност

Веселин Марешки: Кабинетът трябва спешно да купи един милион ваксини извън поръчката на ЕС

„Нямаме време да чакаме и да си играем на локдаун", категоричен е той
39 мЕвроком 1422

Кабинетът трябва спешно да купи един милион ваксини, извън поръчката на ЕС. Това заяви зам.-председателят на НС Веселин Марешки призова правителството на направи спешна поръчка на един милион ваксини срещу Ковид-19, извън очакваната доставка от ЕС. По думите му, висшите чиновници в Брюксел са на път да се провалят с тази задача. Това посочиха от пресцентъра на партията.

Нямаме време да чакаме и да си играем на локдаун, намаляване на мерките, скок в заразените, пак локдаун. Това не може да продължава така. Икономиката съвсем ще закъса, хората ще останат без никакви доходи. Това е огромен риск за стабилността на държавата. Мисля, че животът и здравето на българите, както бизнесът и доходите, са приоритет в тази ситуация. Много добре, че има обща поръчка за страните-членки, но ние сме суверена държава и имаме право да предприемем и други мерки, за да излезем от тази криза по-бързо и с минимални щети”, категоричен е лидерът на ВОЛЯ.

По думите му, правителството трябва да предприеме необходимите мерки, за да има достатъчно ваксини и процесът по ваксинация да е по-бърз.

„Измина година от началото на тази здравна и икономическа криза. Време е да започнем да възстановяваме живота в страната с всички мерки, които да гарантират здравето на българите”, допълни зам.-председателят на НС.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!