София 20 °C София 20°C - предимно ясно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - кратковременен пороен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 21 °C Варна 21°C - кратковременен пороен дъжд Бургас 23 °C Бургас 23°C - облачно

Веселин Стойнев: Условията, които зададе ПП, сякаш са непреодолими макар и закономерни

"Трябва да се преодолее разделението на хартиена коалиция и на партии на промяната"

1 годинаПолитика 3 Александър Евстатиев

"Акад. Николай Денков е консенсусна фигура като номинация на ПП за премиер. Условията, които зададе ПП, сякаш са непреодолими макар и закономерни... Мисля, че се играе стратегическа игра - всички казват, че вторият мандат има малки шансове да мине, но ще бъде предложен. Ако не излезе кандидат-премиер със състав от министри, ПП ще изглеждат лековато", каза пред БНР журналистът Веселин Стойнев.

"Играта е безсмислено дълга и президентът я удължава. Това време, което изглежда пропиляно, може би сваля напрежението, въпреки че не виждаме особени резултати. Пилее се парламентарно време, не се приемат важни закони, нов бюджет", смята Стойнев. 

"Трябва да се преодолее разделението на хартиена коалиция и на партии на промяната. Но може да се стигне и до правителство на супермалцинство, което всички останали пасивно да подкрепят. Трябва да се измисли формула за третия мандат, където да е ясно кой носи отговорност. Ако е успешен третият мандат, няма да има ясна опозиция. Затова е труден. И ако за първите два е било нужно толкова време, не знам за третия колко ще трябва", каза още журналистът.