София 25 °C
Велико Търново 28 °C
Пловдив 27 °C
Варна 22 °C
Бургас 23 °C
Начало Новини Предавания На живо

ВИЖТЕ КЛЮЧОВИ МОМЕНТИ ОТ ЕСКАЛАЦИЯТА НА ПРОТЕСТА ДНЕС (ВИДЕО)

Недоволните блокираха района около София Тех Парк
пропускане

ВИЖТЕ КЛЮЧОВИ МОМЕНТИ ОТ ЕСКАЛАЦИЯТА НА ПРОТЕСТА ДНЕС (ВИДЕО)

Недоволните блокираха района около София Тех Парк

6 мПолитика 6834 Мирослав Митков


Със скандирания оставка, боклуци и мутри беше посрещнат активът на ПП ГЕРБ в София Тех Парк, около който районът беше блокиран от протестиращи.

"Ние не сме блокирали нищо, просто пресичаме, защото един си е забравил колелото от другата страна, аз 2 пъти си изпуснах свирката. Не сме блокирали нищо, дойдохме да поздравим премиера", коментира шеговито Тихомир Василев от "Изправи се.БГ".

До ескалация се стигна след като полицейски кордон се опита да ограничи достъпа на недоволните до залата, където ГЕРБ проведе националната си конференция.

"Имаме право да преминем, както всички тези хора преминават. Те няма повече права от нас, въпреки че са членове на ГЕРБ. Искаме да се докоснем до нашия премиер, който издирваме вече 2 месеца", коментира юристът Минчо Спасов.

На протеста се стигна и до физическа раморазправа между протестиращи и симпатизанти на ГЕРБ.

"Привърженици на ГЕРБ - пребиха ме, счупиха ми очилата, хвърлиха ми телефона, бутнаха ми колелото. Пребиха и един възрастен господин, който тръгна да снима в този момент, счупиха един-два телефона. Полицията стои и не прави абсолютно нищо, искаме да им подадем сигнал за това престъпление, но те стоят и не правят нищо. Позор, това е, което се случва с народа ни. Целият народ трябва да се събуди, това е мутренска държава. Това е мутренска държава, в която те бият, а полицаите гледат нагло", каза възмутено момчето, което твърди, че е пребито от привърженици на ГЕРБ.

До втора ескалция се стигна след края на конференцията, когато членовете на ГЕРБ започнаха да напускат София Тех парк, когато недоволните блокираха един от булевардите около Арена Армеец.