София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 3 °C Велико Търново 3°C - облачно Пловдив 4 °C Пловдив 4°C - мараня Варна 6 °C Варна 6°C - ясно небе Бургас 7 °C Бургас 7°C - предимно облачно

ВИЗИТА: Владимир Путин е посетил Мариупол

Руският президент е летял до там с хеликоптер

14 сПолитика 439 Николай Парашкевов

Президентът на Русия Владимир Путин отиде на работно посещение в Мариупол, предадоха световните агенции, като се позоваха на руски медии, които цитираха Кремъл.

Украинският град в Донецка област е окупиран от руските военни от май 2022 г..

Руският президент е летял до там с хеликоптер, съобщи ТАСС, като се позова на Кремъл.

После шофирайки кола, Путин е прекосил няколко района на града, като там е спирал, говорил е с жителите и е разгледал различни обекти.

По време на това пътуване с него е бил и вицепремиерът на Русия Марат Хуснулин, който е информирал Путин за хода на възстановителните и строителните работи в Мариупол и околностите му.

Пресслужбата на Кремъл съобщава още, че Путин е провел и съвещание в командния пункт на специалната военна операция в руския град Ростов на Дон, предаде ТАСС. Тази визита там е била извършена на 17 март. Съпровождали са го руският министър на отбраната Сергей Шойгу и началникът на генералния щаб на руските въоръжени сили Валерий Герасимов.