София 10 °C
Велико Търново 13 °C
Пловдив 13 °C
Варна 14 °C
Бургас 17 °C
Начало Новини Предавания На живо

ВМРО натиска за 5,50 - 6 лв. партийна субсидия

Трябва разумен консенсус, твърди депутатът Александър Сиди

ВМРО натиска за 5,50 - 6 лв. партийна субсидия

Трябва разумен консенсус, твърди депутатът Александър Сиди

11 месецаПолитика 2 Боряна Райчева


Има вероятност партиите да се обединят около размер на партийната субсидия в рамките на 5,50-6 лв. на глас.Това заяви в сряда депутатът Александър Сиди от „Обединени патриоти“ в интервю за БНР.

Според него е прието и от големите партии – от БСП и от ГЕРБ. И някъде трябвало „да се търси разумният компромис“.

„Защото това е горе долу сумата, с която всяка една партия – било то голяма или малка, би могла да поддържа своята нормална партийна дейност“, каза Сиди в предаването „Преди всички“ на програма „Хоризонт“.

„Надявам се, когато седнем да говорим, да постигнем онзи баланс, който ще даде хем удовлетворение на българските граждани, че субсидията е намалена, защото тя наистина е висока в момента, хем обаче няма да променим драстично политическия живот в страната“.

„Защото преминаването на всяка друга система на финансиране на партиите ще промени драстично политическия живот и това не е добре“, каза депутатът от ВМРО.

Сиди не очаква депутатите от БСП да дойдат на инициираните от „Обединени патриоти“ консултации за субсидиите, след като Патриотите не се отзоваха на поканата на социалистите за обсъждане на темата миналата седмица.