София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

"Възраждане" отказа поканата за разговори за нова сглобка в СОС

,,Управлението на София е изговорено и реалната причина за тази покана е търсенето на подкрепа за кандидатурата на ПП-ДБ и СС за председател на Столичен общински съвет''

2 месецаПолитика 37 Марияна Стойчева

„Възраждане" оповести своя позиция по повод поканата на ПП-ДБ и СС за провеждане на разговори за постигане на съгласие по конкретна политика и приоритети за управлението на София в мандат 2023 - 2027 г.

"На 23 ноември получихме покана за последващи разговори относно политиката и приоритетите за управлението на София, която няма да приемем.

Причината е, че на провелата се преди една седмица среща представителите на „Възраждане" изложиха подробно вижданията си по отношение на всички ключови за столицата въпроси.

„Миналата събота в рамките на деветдесет минути посочихме идеите ни за развитие на София в присъствието на представители от ПП-ДБ, СС и новоизбрания кмет. В рамките на срещата не получихме потвърждение или отхвърляне на нашите предложения, както и не чухме какви са техните приоритети и как смятат да ги осъществят. В тази връзка считаме, че на този етап всичко по отношение на политиката по управление на София е изговорено и реалната причина за тази покана е търсенето на подкрепа за кандидатурата на ПП-ДБ и СС за председател на Столичен общински съвет. Групата на „Възраждане" има свой кандидат за председател и няма да подкрепи никого от кандидатите на останалите партии. С оглед на това, че работата за Столицата е належащо да започне веднага , призоваваме всички останали групи да подкрепят кандидата на „Възраждане", за да може Столичният общински съвет да заработи.", категоричен е Деян Николов – председател на групата на „Възраждане" в Столичен общински съвет", съобщават от партията.

Снимка: БГНЕС