София -2 °C
Велико Търново -2 °C
Пловдив 2 °C
Варна 4 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

Ясна е датата за петото Велико народно въстание

Организаторите избраха 16.10.2020г. за поредния национален протест
7 чЕвроком 2021

Стотният ден  от протестите е избран за петото Велико народно въстание. Датата е 16.10.2020.

"Стотният ден от бунта на българите е на 16.10, петък. След 17:00 всички, които не искат да мълчат, а да изметат мафията, се събираме в Триъгълника на властта на въстание!", пишат организаторите. 

ВЕЛИКО НАРОДНО ВЪСТАНИЕ: Стотици се събират на пл. Независимост (НА ЖИВО)

Велико народно въстание III: Недоволните искат оставките на Борисов и Гешев

Припомняме, че в т.нар. Триъгълник на властта се състояха четири подобни демонстрации. На 02.09, 10.09, 22.09, 03.10. Припомняме, че на 2-и септември ескалацията на напрежение по време на протестите беше най-голямa. Организаторите наричат този ден "кървата сряда".

ВЕЛИКО НАРОДНО ВЪСТАНИЕ II - четвъртък, 10 септември

Започва Великото народно въстание

Петото народно въстание идва на фона на резолюцията за България, която Европейският парламент прие за принципите на правовата държава и основните права на гражданите.

Резолюцията беше изготвена от председателя парламентарната комисия по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи Хуан Фернандо Лопес Агилар.

ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Европарламентът прие резолюцията за България

"Върховенството на закона означава разделение на властите, но твърденията за съдебна корупция и политически съдебни преследвания се увеличават. Означава свобода на медиите, но ние сме свидетели на нарастващо влияние на властите в обществените медии и прилагането на клиентелизъм, когато става въпрос за частни медии. Означава отстояване на гражданските права, но сме свидетели на полицейска жестокост и потискане на правата на малцинствата", заяви Хуан Фернандо Лопес Агилар.