София 7 °C София 7°C - предимно ясно Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - ясно небе Пловдив 8 °C Пловдив 8°C - предимно ясно Варна 11 °C Варна 11°C - ясно небе Бургас 10 °C Бургас 10°C - ясно небе

Йордан Арабаджиев: Протестът на превозвачите ще бъде съобразен с началния час на матурата

„Не можем като отговорен бранш да си позволим да нарушим бъдещето на хиляди деца“, каза изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи
5 сОбщество 139 Христина Владимирова

Снимка: БНР 

Протестът на превозвачите ще бъде съобразен с началния час на матурата, съобщи изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев. 

„Наясно сме, че на 18 май има матура и не можем като отговорен бранш да си позволим да нарушим бъдещето на хиляди деца. Ще се съобразим с началния час на матурата и ще направим всичко необходимо децата да се явят на изпита“, каза той по БНТ. 

„За да има диалог, трябва да има две страни“, подчерта Арабаджиев. „В момента ние се движим по два съседни коловоза и не виждам къде напред във времето можем да пресечем интересите си“, заяви той. 

По думите му вчера в транспортна комисия в Народното събрание са чули същите неща, които чуват от месеци и не виждат да има пресичане на гледните точки. 

„Най-тежките различия са с министър Събев, въпреки че голяма част от исканията ни не са насочени към транспортното министерство“, съобщи Арабаджиев.

„Той по-скоро се изявява като министър на друг бранш и чухме, че заради друг отрасъл, който имало бизнес, не може да се отмени искането ни за биодобавката. Един министър на транспорта да защитава друг бранш, за нас е изключително разочароващо”, каза още изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!