София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ЗА НАЛИЧИЕ НА МАРИХУАНА: Начо, обвинен за убийството на Ферарио Спасов, се измъкна с глоба

Според магистрати това количество е маловажен случай и не може да се търси наказателна отговорност

2 месецаКрими 8 Марияна Стойчева

С административно наказание за държане на около 9 грама марихуана се размина в началото на седмицата Начо Пантелеев от Лясковец. На 11 ноември 2023-а той помете с кола Ферарио Спасов и футболният треньор загина.

Преди 3 дни делото, отлагано 10-ина пъти, приключи с присъда в отсъствието на 24-годишния подсъдим.

Начо не се яви, тъй като ,,бил с вирусно заболяване'' според адвоката му Венцислав Фоти.

Районният съд в Горна Оряховица освободи Начо от наказателна отговорност и го глоби 1000 лв., защото случаят бил маловажен. В дома му са намерени само 9,5 грама марихуана. Начо сам показал на полицаите къде крие конопа, който бил за лично ползване.

"Начо Пантелеев остава с чисто съдебно минало и тази присъда няма да повлияе на висящото все още дело за катастрофата с футболния треньор Ферарио Спасов", поясни адвокат Фоти.

Пробите за алкохол и наркотици след удара в голфа на Ферарио са отрицателни. По разследването, прехвърлено на окръжната прокуратура в Ловеч, все още се чака петорната автотехническа експертиза.

Начо не отричал, че е карал с висока скорост, но твърди обаче, че имало и трета кола, която идвала насреща и предприела неправилно изпреварване след Шереметя.

За да избегне челен удар, Начо опитал да се прибере вдясно и така се стигнало до мелето с колата на Ферарио. Изискани са записи от камерите на АПИ.

В Икономическа полиция към ОДМВР в Търново има проверки относно имущественото състояние на 24-годишния обвиняем и семейството му.

Пантелеев изпълнява мярка "подписка" на постоянния си адрес в Лясковец. Къщата на фамилията, която преди седмици бе обявена за продан в сайт за недвижими имоти, се води собственост на юридическо лице.