София 20 °C София 20°C - предимно ясно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - кратковременен пороен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 21 °C Варна 21°C - кратковременен пороен дъжд Бургас 23 °C Бургас 23°C - облачно

ЗА ПРИНОС В ЖУРНАЛИСТИКАТА: Отличават Сашо Диков с приз

Церемонията отбелязва и най-българския празник 24 май

7 дниОбщество 15 Марияна Стойчева

С награда за цялостен принос в журналистиката ще бъде отличен  журналистът и  републикански шампион по ски алпийски дисциплини – Сашо Диков, тази вечер по време на 13-тото издание на годишните награди за журналистика ,,MEDIA Awards 2024''.

Церемонията, която ще се проведе от 18 ч. в залата на БТПП в София, по традиция отбелязва и най-българския празник 24 май.

Легендарният журналист е водещ на едно от най-гледаните предавания в родния ефир – “ЕвроДикоф” по телевизия Евроком- предаване без цензура и без компромис за абсурдите в държавата. 

Специална награда ще получи и Вероника Димитрова – един от дългогодишните кадри на NOVA ТВ.

По време на събитието ще бъдат отличени радио и телевизионни журналисти, печатни и електронни медии, репортери от печатни и онлайн издания.

Съорганизатор на събитието е  Глобал Медиа Груп – част от международната платформа за сътрудничество Global Leaders. Благотворителната кауза на вечерта е в подкрепа на 15-годишната флейтистка от Варна с рекорден брой международни награди – София Иванова.

Призьорите ще получат почетни грамоти. Със своя картина в благотворителния търг в подкрепа на 15-годишната флейтистка от Варна София Иванова, ще се включи художничката Дили Бозаджиева. Тя е един от 12-те български посланици на културата в едноименната инициатива на БНР.