София 7 °C София 7°C - разкъсана облачност Велико Търново 7 °C Велико Търново 7°C - предимно ясно Пловдив 9 °C Пловдив 9°C - предимно облачно Варна 9 °C Варна 9°C - предимно облачно Бургас 10 °C Бургас 10°C - предимно ясно

За трети ден отхвърлят изслушване на Борисов и Фандъкова за смъртта на 16-годишното момче

След инцидента с шахтата
1 мЕвроком 239

Премиерът Бойко Борисов и кметът на София Йорданка Фандъкова да отговарят на въпроси в парламента във връзка с 16-годишното момче, което загина от токов удар от шахта пред МБАЛ "Св. Иван Рилски". Това искане на БСП предложи за гласуване председателят на НС Цвета Караянчева, но бе отхвърлено от мнозинството.

Караянчева получи поздравления от депутата от левицата Георги Свиленски, че предложила премиера и столичният кмет да дойдат в парламента - искане, което породи спорове в изминалите дни в парламента. Той отбеляза обаче, че парламентарната група на ГЕРБ я е бойкотирала.

Стигна се и до прегласуване на предложението, но то отново бе отхвърлено.

На 14 февруари 16-годишният Людмил загина от токов удар при пресичане на пешеходна пътека на булевард „Иван Гешов”. В непосредствена близост са разположени няколко от големите столични болници.

В момента, в който младежът стъпва на шахта, получава токов удар. В 12:45 в „Спешна помощ” е получен сигнал за тежко пострадалото момче. На третата минута на място е пристигнала линейка, която го е откарала в най-близката противошокова зала.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!