София 14 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 14 °C
Варна 17 °C
Бургас 16 °C
Начало Новини Предавания На живо

Задържаха 15-годишен в Шумен при гонка с полицията

Младежът е откраднал автомобил и се опитал да избяга

Задържаха 15-годишен в Шумен при гонка с полицията

Младежът е откраднал автомобил и се опитал да избяга

21 сКрими 647 Боян Марков


15-годишен младеж от Шумен е задържан след гонка с полицаи. Това съобщиха от Областна дирекция на МВР - Шумен.

Тийнейджърът се е опитвал да избяга от служителите на реда, след което се е блъснал в светофар. Около 12:30ч през нощта на бул. "Славянски", близо до пл. "Кристал", екип на полицията е подал сигнал със стоп палка на водач на лек автомобил с шуменска регистрация за осъществяване на проверка. 

Водачът не спрял, а напротив - ускорил е скоростта и се е опитал да избяга, вследствие на което е започнало преследване.

На кръстовище до автогарата в Шумен водачът се блъснал в светофара на бул. "Мадара". Той и пътничката в автомобила са напуснали превозното предство и са се опитали да се укрият.

При установена проверка от страна на полицейския екип е изяснено, че шофьорът е на 15 години, а спътничката му е момиче на 13 години. И двамата са от Шумен.

Тийнейджърът е задържан от полицията за срок от 24 часа. Изяснето е, че той е присвоил автомобила незаконно. Кражбата била заявена от 56-годишната собственичка на превозното средство. 

Освен по колата, са нанесени щети по светофарната уредба, пътни знаци и метални предпазни огради. По случая е образувано досъдебно производство.