София 1 °C София 1°C - лека мъгла Велико Търново -1 °C Велико Търново -1°C - мъгла Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - разкъсана облачност

Захарова: Западната истерия не е в състояние да повлияе на политиката на Москва

"Това продължава години, десетилетия, векове“
58 сПолитика 357 Боряна Райчева

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова призова да се обръща по-малко внимание на "истерията на Запада по отношение на Руската федерация", тъй като това по никакъв начин не засяга политиката на Москва. Това съобщи тя в ефира на предаването "Время Покажет" по "Първи канал". Дипломатът също така отбеляза, че всички неотдавнашни събития, включително експулсирането на европейски дипломати, не са нищо ново от гледна точка на руската история.

"Няма нужда да се фокусираме върху тази истерия като нещо, което може да блокира, да промени политиката ни. Политиката ни не е изградена върху факта, че някой иска да ни навреди и т.н.", подчерта Захарова.

Коментирайки реакцията на западните страни по отношение на декларацията на дипломати от Германия, Полша и Швеция за обявяването на персона нон грата, Захарова отбеляза, че вече има много прецеденти за всичко това.

"Това продължава години, десетилетия, векове. Хората, имам предвид нашия колективен Запад, защитават собствените си интереси. Когато нямат възможности за еднаква конкуренция, която да се основава на закона, общите правила за регулиране, те започват агресивна политика ", заключи Захарова.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!