София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Еди Хърн: Мачът с Пулев ще е тежък за Джошуа

Той обича да се боксира и не става въпрос само за големи арени като “Уембли” или “Медисън Скуеър Гардън”

4 годиниДруги 8 Симеон Кисьов

Мениджърът на Антъни Джошуа - Еди Хърн, определи двубоя с Кубрат Пулев като тежък за световния шампион. Носителят на поясите на WBA, WBO, IBF и IBO трябва да се изправи срещу Кобрата в края на годината. По последни данни срещата ще се проведе на 5 или 12 декември, като втората дата е по-вероятна.

“Джошуа е готов да се бие и тук (в двора на имението на Хърн). За него това не е проблем, мястото не е от значение. Той обича да се боксира и не става въпрос само за големи арени като “Уембли” или “Медисън Скуеър Гардън”. Става въпрос за бокс. Ако зависи от него, мачът с Пулев може да е и в най-обикновен салон, защото той просто иска да се върне в играта. Това е и причината да направим битката през тази година. Не може да отлагаме вечно, защото година без мач ще е много зле за Ей Джей. Той има нужда да се развива като всеки друг боец и смятам, че мачът с Кубрат е добър, солиден и тежък за Джошуа”, заяви Хърн.

Очаква се битката да бъде потвърдена до края на световното първенство по снукър. Тя най-вероятно ще е в “О2 Арена” в Лондон, седмица преди мача на Тайсън Фюри с Дионтей Уайлдър за пояса на WBC. Той е планиран за 19 декември в Лас Вегас.