София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Греди, грешка на Пламен Илиев и отменен гол спряха Лудогорец

Етър измъкна точка от шампионите, головете паднаха за секунди

4 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Лудогорец не успя да победи Етър като гост във Велико Търново и да увеличи преднината си пред Левски и Локомотив (Пловдив) на върха. Срещата на "Ивайло" завърши при резултат 1:1, като и двете попадения паднаха само в рамките на минута. Иван Стоянов бе точен за "болярите", а за тима на Павел Върба се разписа Марселиньо.

Лудогорец може да съжалява за изпуснатата победа. Играчите на разградчани удариха три пъти гредите до 10-ата минута, а гол на Каули бе неправилно отменен.

"Орлите" започнаха много мощно мача и заредиха удари в гредите. Марселиньо стреля от фаул, Георгиев протегна ръка, колкото да докосне топката, която се отби в гредата и излезе в корнер. Само няколко минути по-късно Швиерчок бе оставен да си спре на гърди топката и с акробатичен удар нацели горната греда на вратата на Етър.

В следващата атака Вандерсон пробва да стреля от фаул от малък ъгъл, като Господинов успя да пипне топката преди да се отбие в горната греда.

В 32-ата минута Каули бе изведен зад защитата на Етър и без да се бави с мощен шут прати топката във вратата. Страничният съдия вдигна флага за засада, но повторенията показаха, че попадението трябваше да бъде зачетено.

Второто полувреме започна ударно с гол за Етър. Домакините направиха бърза контраатака, топката стигна до Иван Стоянов по крилото. Пламен Илиев тръгна първо напред, после реши да се върне и се похлъзна, а опитният Стоянов майсторски го прехвърли за 1:0!

Радостта на "болярите" бе много кратка. В първата си атака след подновяването на играта Лудогорец получи право да изпълни корнер. Играч на разградчани стреля с глава и нацели напречната греда. Топката отиде право при Марселиньо, който майсторски с коляно прати кълбото във вратата на Етър за 1:1.

След двата гола играта се успокои. Лудогорец натисна, докато Етър опитваше да контраатакува. Домакините обаче се браниха добре и не позволиха да получат гол, с който победата да отиде в шампионите.

В добавеното време на мача Марселиньо не успя да насочи топката в опразнената врата с глава от близка дистанция.

Лудогорец има 52 точки в актива си и е начело в класирането. Левски и Локомотив (Пловдив) са с по 45, а ЦСКА с 43. Етър заема 10-ото място с 20 точки.