София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Йодегаард e играч на Реал Мадрид

Детето-чудо минава медицински прегледи, подписва дългосрочен договор

9 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Детето-чудо Мартин Йодегаард официално бе представен като футболист на Реал (Мадрид). Младокът премина всички необходими медицински изследвания,а  след това даде и специална пресконференция в компанията на изпълнителния-директор Емилио Бутрагеньо.

Националът на Норвегия преминава на „Сантяго Бернабеу" срещу сумата от 3 млн. евро, като до края на този сезон ще играе за втория отбор на „кралете". Той ще има възможността и да тренира с мъжкия тим, стига това да пожелае старши-треньорът Карло Анчелоти. От лятото на тази година, Мартин вече ще бъде неизменна част от първия отбор на Реал (Мадрид).

Припомняме, че Йодегаард бе обект на интерес от страна на редица европейски грандове в лицето на Барселона, Байерн (Мюнхен), Аякс и Манчестър Юнайтед.

„Мадрид е мястото, където мога да се развия най-добре като играч. Реал предлага всичко, от което имам нужда, затова избрах и тяхната оферта. Чувствам се като у дома. Мечтата ми се сбъдна, невероятно е. За мен е чест да бъда част от най-великия клуб в света".

„Говорих с Анчелоти и Кристиано Роналдо. Те са уникални личности, от които мога да науча много. Моята основна цел е да бъда колкото се може по-добър футболист. За мен няма значение дали ще бъда част от първия, или втория тим".

„Роналди или Меси? Към този момент бих казал-Роналдо! Нека обаче не забравяме, че по света има много добри футболисти. Ситуацията е същата и в Реал (Мадрид), където се подвизават уникални играчи като Бейл и Иско".