София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Кафу: Марсело ще си възвърне формата, Винисиус не трябва да бъде сравняван

Кафу похвали Марсело

Кафу: Марсело ще си възвърне формата, Винисиус не трябва да бъде сравняван

Кафу похвали Марсело

1 годинаФутбол 3 Телевизия Евроком


Бразилската футболна легенда Кафу коментира моментната форма на сънародника си в Реал Мадрид Марсело, както и представянето на 18-годишния талант на тима Винисиус Жуниор.

“Марсело е изключителен и фантастичен играч. Той поддържа високо ниво в продължение на 12 години, а това е много трудно за постигане за един бек. Един спад е нормален след толкова дълъг подем. 12 години се движеше нагоре. Но със сигурност ще се оправи, защото е трудно да си постоянно на едно високо ниво. Отново ще бъде стабилен. Той е един голям и фантастичен играч, който се труди и отново ще бъде този Марсело, когото всички очакват да бъде.

Винисиус също е удивителен и страхотен играч. В момента е познат на целия свят заради Реал Мадрид. Никой не мислеше, че Винисиус ще отиде в място като Реал и ще играе по начина, по който го прави. Като бразилец се гордея с него, както и всички в Бразилия. Има голямо въздействие. Вярвам, че все още може да покаже повече и очакваме, че ще триумфира и ще направи още повече за Реал. С кого може да бъде сравнен Винисиус? Не може и не трябва да бъде сравняван. Той е голям играч, който търси своето място на световно ниво чрез Реал Мадрид и не смятам, че трябва да го сравняваме с други големи играчи.

Родриго (бъдещо попълнение на Реал - б.р.)? Той е различен от Винисиус. На всеки нов и млад играч му трябва време, за да покаже нивото си в клуб като Реал Мадрид. Трябва да му се има доверие, както на всички бразилци, които отиват в чужда страна. Но съм убеден, че ще бъде голям играч за Реал”, заяви Кафу пред ЕФЕ.