София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Комисия одобри разрушаването на "Сан Сиро"

Градският съвет на Милано все пак настоява стадионът да не бъде разрушен

Комисия одобри разрушаването на "Сан Сиро"

Градският съвет на Милано все пак настоява стадионът да не бъде разрушен

9 дниФутбол 74 Симеон Кисьов


Легендарният „Сан Сиро“ може да бъде разрушен. Това заявиха от отдела, който отговаря за културното наследство на Италия. Предстои да бъде построен нов стадион, на който да играят Милан и Интер.

Съоръжението не е е обект, който носи историческо или културно наследство, смятат от Регионалната комисия за културно наследство в Ломбардия след преразглеждане на случая, нареден от кмета на Милано Бепе Сала. Преразглеждането на стадиона бе във връзка с това дали той има някаква архитектурна стойност, преди Интер и Милан да получат зелена светлина за реновирането му, пише La Repubblica.

Кметът искал реконструиране на стадиона, а не разрушаването му. Въпреки това, преразглеждането на комисията открило, че заради уголемяване на капацитета на съоръжението между 1937 и 1939 година, и допълнителната работа през втората половина на 20-и век, няма основателна причина да се запазва наследството на сградата, тъй като тя е твърде модерна. Ако стадионът не бе претърпявал промени и бе запазил част от своите предвоенни качества, резултатът можеше и да бъде различен.

Градският съвет на Милано все пак настоява стадионът да не бъде разрушен.