София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Ливърпул падна от Бърнли

Серията бе прекъсната от Бърнли, който спечели знаменита победа с 1:0

3 годиниФутбол 7 Симеон Кисьов

Ливърпул допусна първа загуба на "Анфийлд" в първенството след 68 поредни мача без поражение. Серията бе прекъсната от Бърнли, който спечели знаменита победа с 1:0. Единственото попадение реализира Ашли Барнс в 83-ата минута от дузпа.

В четвърти пореден мач от първенството мърсисайдци не успяха да отбележат гол, а в пета поредна среща нямат победа. Те вече изостават на шест точки от лидера Манчестър Юнайтед.

Мърсисайдци започнаха активно и опитаха да притиснат съперника от самото начало. Домакините на няколко пъти стигнаха до вратата на Бърнли, но защитата на гостите успя да се справи с няколко опасни центрирания. Отбраната на "червените" не изглеждае много стабилна. В 13-ата минута Алисон трябваше да се намесва на границатана наказателното поле, за да спре изстрела на Барнс.

Отборът на Клоп се страеше и опитваше да преодолее защитата на съперника, но идеите как да бъде направено това не бяха много. Шакири и Окслейд-Чембърлейн пробваха удари от дистанция. След половин час игра Ориги проби и си освободи пространство за изстрел в наказателното поле, но Поуп спаси.

Малко по-късно белгиецът отново тества вратаря на гостите, но със същия резултат. Грешка на Бен Мий предостави най-добрата възможност за Ливърпул. Бранителят допусна огромна грешка, която изведе Ориги сам срещу Поуп. Нападателят напредна и стреля, но уцели гредата.

В началото на втората част мърсисайдци вдигнаха темпото и стигнаха до малко по-сериозни положения. Ник Поун обаче спасяваше всичко, което отиваше към него. Той отрази силен удар на Александър-Арнолд, а след с крака спря удар на Мане при добавката. На терена се появиха Салах и Фирмино, а египтянинът веднага получи шанс да се разпише. Той стреля в близкия ъгъл на Поуп и вратарят отрази.

Гол не падаше, а напрежението в тима на Ливърпул се покачваше. В другата половина редките атаки на Бърнли понякога се получаваха много опасни. Така се стигна до 83-ата минута, когато Фабиньо допусна фатална грешка. Той изпусна Ашли Барнс, който навлезе в наказателното поле. Алисон го събори и съдията отсъди дузпа. Потърпевшият бе точен от бялата точка и усложни още повече ситуацията на домакините.