София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Махачев се справи с Волкановски само за един рунд

Това бе втори успех за спортиста от Махачкала над шампиона при 66-килгорамовите

6 месецаДруги 11 Симеон Кисьов

Ислам Махачев записа най-важната победа в кариерата си! Наследникът на Хабиб Нурмагомедов в лека категория на UFC срази шампиона в по-ниската дивизия, Александър Волкановски, с ТКО в първия рунд. Това бе втори успех за спортиста от Махачкала над шампиона при 66-килгорамовите.

Махачев започна да пресира съперника си веднага след първия гонг. Двамата бойци "опипваха почвата" и се опитваха да намерят правилната дистанция с ритници и прави удари. След изиграването на първата минута Махачев се опита да пренсе битката на земя, но шампионът в по-ниската категория защити и дори притисна Ислам към клетката. Дагестанецът разчиташе на муай тай клинч, за да вкара няколко удара с коляно и след това да се отдели от съперника си.

Махачев атакува с тежък хай кик с предния крак в главата на Волкановски. Кикът попадна в гарда на 35-годишният боец, но бе прекалено мощен и доведе до края на двубоя. Махачев се нахвърли върху Волкановски и го засипа с удари, което доведе до намесата на рефера.