София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Мечтана седмица за Лопес и Мъри

Мъри се завърна тази седмица на корта след лечение на контузия на бедрото и го направи по най-добрия начин - с титла на двойки в "Куинс"

5 годиниТенис 7 Телевизия Евроком

Испанецът Фелисиано Лопес, който по-рано днес спечели турнира в "Куинс" на сингъл, прибави трофей и на двойки. Във финала, който се игра по-късно, той си партнираше с Анди Мъри. Двамата се справиха със 7:6 (6), 5:7, 10-5 с Раджив Рам (САЩ) и Джоуи Селисбъри (Великобритания).Мъри се завърна тази седмица на корта след лечение на контузия на бедрото и го направи по най-добрия начин - с титла на двойки в "Куинс".Двата тандема си размениха по един сет и накрая трябваше да играят трети във формат шампионски тайбрек. В първата част отново се стигна до тайбрек, като преди това двата отбора пробиха по един път подаването на противника си. Втората част се реши в последния гейм, когато Рам и Селисбъри пробиха при втория сетбол. В третата част Рам и Сейлсбъри буквално се сринаха в края. При победната точка Мъри пропусна първия си сервис и напрежението пак се покачи. Но шотландецът беше безгрешен при втория, а Селисбъри изпрати форхенда си в аут и донесе победата на Лопес и Мъри.