София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Официално: Ла Лига има дата за рестарт, както и за начало на новия сезон

Рестартираме, ако Бог е рекъл, на 11 юни

4 годиниФутбол 10 Симеон Кисьов

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас потвърди, че първенството на Испания ще се възобнови на 11 юни (четвъртък) и обяви кога ще започне новият сезон 2020/21. "Рестартираме, ако Бог е рекъл, на 11 юни. Надяваме се Мадрид и Барселона (градовете) да преминат към фаза 2. Над 130 човека от Ла Лига работят всичко да се случва по новия начин - пътувания, организация, всичко. Подготвени сме и ще бъде важно кога ще завърши шампионатът. Новото първенство ще започне на 12 септември", увери Тебас пред Marca.

"В нощта на мача изпробваме ново аудиовизионално ниво зрителят да може да избира между две картини - реалната и с публика и звук виртуално. В Бундеслигата избраха виртуалния звук и този метод беше успешен. Ние също работим върху тази опция. Искаме да дадем алтернатива на зрителите: тишината и виртуалния шум. Пробите са интересни и предизвикват внимание", довери той.

"Благодарение на Испанската федерация ще можем да играем в оставащите пет понеделника. Осигуряваме нови часове за мачовете, което позволява пазарът ни в Азия да се увеличи. Надяваме се и в бъдеще да можем да играем петъците и понеделниците без да преговаряме", призна шефът на Лигата.

"Пътят да бъдеш номер 1 е дълъг. Тежко щеше да е да не излезем от тази ситуация. Вижте Лига 1 във Франция. Те взеха прибързано решение. За нас нещо подобно би било катастрофа. Ние трябва да продължим работата, която за момента ни е поставила малко над Бундеслигата и близо до Премиър лийг", заяви още Тебас.