София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ред Бул: Двигателите на Мерцедес са със 100 кс по-мощни от Рено

"ФИА трябва да направят нещо по въпроса"

9 годиниМоторни 7 Телевизия Евроком

Шефът на отбора на Ред Бул Кристиан Хорнер коментира огромното изоставане на Даниел Рикардо при вчерашното откриване на сезон 2015 във Формула 1. В Гран при на Австралия надеждността на турбо двигателите на Рено бе под всякаква критика, но по-голямото притеснение на Хорнер е изоставането в мощността. Според него по изчисления на инженерите на Ред Бул  от Мерцедес разполагат с около 100 кс повече.

"Уикендът за Ред Бул беше много тежък, а за Рено направо трагичен. Двигателите им бяха доста ненадежди, а изоставането в мощността е още по-голямо от миналата година. По наши изчисления говорим за около 100 кс по-малко от Мерцедес", разкри Хорнер.

"От ФИА трябва да направят нещо относно изравняването на всички двигатели. Формула 1 не е състезание кой ще направи най-мощния двигател. Знам, че има хора от Мерцедес, които ще припомнят за нашата доминация. Тогава ние печелихме не с по-мощни двигатели, а с по-добро шаси и аеродинамика. Сега разликата е толкова голяма, че няма как да бъде наваксана по тези начини и това не е добре за Формула 1", завърши той.