София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Уилямс показа новата си кола преди шейкдауна

Преди седмица Уилямс представи в базата си в Гроуз цветовете, с които ще се състезава тази година, но още тогава беше ясно, че ще трябва да изчакаме още една седмица, за да видим новата кола

1 годинаМоторни 7 Симеон Кисьов

Уилямс показа новия си автомобил FW45, който ще използва през новия сезон във Формула 1, като кадрите се появиха точно преди началото на шейкдауна на колата на британската писта “Силвъстоун”.

Преди седмица Уилямс представи в базата си в Гроуз цветовете, с които ще се състезава тази година, но още тогава беше ясно, че ще трябва да изчакаме още една седмица, за да видим новата кола.

В шейкдауна днес ще карат Алекс Албон и американският дебютант на тима Логан Сарджънт. Новият шеф на тима Джеймс Ваулс ще започне официално работа в новия си отбор на 20 февруари и днес сутринта не се появи на шейкдауна.

През 2022 Уилямс завърши на последното място при конструкторите за четвърти път в последните 5 години и през зимата тимът се раздели с шефа си Йост Капито, както и с техническия директор ЕфЕкс Демесон.

Миналата година Уилямс направо само едно подобрение по колата си - през юли за “Силвърстоун”, като целта беше да се изчистят основните проблеми на колата, но след това се оказа, че те могат да отстранени едва при създаването на новата кола.