София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ВИЕ ЕБ***ВАТЕ ЛИ СЕ С ЦСКА

ЗАБРАВИХТЕ ЛИ ЗА ФЕНОВЕТЕ?

9 годиниФенски статии 14 Телевизия Евроком

КАКВО ТУК ЗНАЧИ НЯКАКЪВ СИ ФЕН?

Няма как да не си зададeм този въпрос: “Вие еб***те ли се с ЦСКА?“.  Просто не можем да го избягваме повече, докато от страна на органа, който трябва да направи всичко по силите си, за да възроди българския футбол, се съобщава, че едва ли не, пак ЦСКА е най-проблемният отбор в България и не трябва да съществува. Нещата не са цветущи и в "А" група, но това ще го оставим за друг път. 

БФС излезе със съобщение, че отлага първия мач на ЦСКА за сезона в Югозападната „В“ група. Цялата история се състои във това, че Гриша Ганчев създаде ново дружество, дъщерно на ПФК „ЦСКА“  АД. Това дружество запазва титлите, историята и дълговете на старото. Да, ЦСКА ще си е ЦСКА! Какво не разбраха от БФС, какво искат да направят? Защо отлагате мач от групите? ЗАЩО НЕ СВИКАТЕ ИЗВЪНРЕДНО ЗАСЕДАНИЕ? Ако в аматьорския футбол клубовете нямат права, тогава защо създадохте тези групи?  

Малко ли е, че най-успелият български отбор ще бъде със статута на аматьор поне една година? Че за първи път в историята си ще играе извън елита. Да не говорим още какви срамни страници пише ЦСКА в историята си. Забравяме ги и мисли за „светлото“ бъдеще. Ако се позволи да има такова. В кой град на България се намира светлото бъдеще, Господа? 

Ако за всичко това от „червените“ са си виновни сами, то последното решение на БФС вече вбеси феновете.

До преди месец не се знаеше съдбата на клуба. Излезе Гриша Ганчев и на практика спаси „армейците“. Те събраха отбор, направиха си предсезонна подготовка. И то никак не лоша. Сега оставаха само два дни до началото на шампионата и хоп, пак ЦСКА се оказа голям проблем, най-големият грешник в българския футбол, единственият отбор, който си позволява да не спазва срокове, нормативи и наредби.

Първо се започна с това, че мачът няма да се излъчва на живо, защото имало някакво си дерби в „А“ група. А там май остана само едно истинско дерби (Левски-Славия), което няма да се играе в този кръг. Сега идва и окончателното решение мачът ЦСКА-Струмска слава да бъде отложен.

Е, търпението се изчерпа. Червената общност е ядосана. Само преди седмица част от феновете на ЦСКА показаха докъде може да се стигне, след като бъдат вбесени. Те нахлуха на терена по време на контролата с Ашдод и подгониха играчите на гостите, заради грубата им игра.

Сега БФС играе грубо. Но там няма кой да показва червени картони, защото човекът, който заслужава подобно наказание, не може да го получи. Няма и да го получи. Остава отново феновете да се намесят.

Тогава става страшно. Трудно е да се бориш с хора, обединени от една обща идея. Те създават проблеми на управляващите. Създават ги, защото нещо не е наред. Такава е и ситуацията сега.

Фен клуб „Сектор Г“ излезе с позиция по случая, в която се твърди, че търпението към БФС се е изчерпало. В декларацията се казва, че в неделя ще има приятелски мач между ЦСКА и друг отбор, която ще бъде по същото време, в което трябваше да бъде мача със Струмска слава. Виски фенове на ЦСКА са призовани да дойдат на мача и да подкрепят любимия си отбор, „независимо от кой край на България, независимо в кой сектор!“.

Така че, „червените фенове“ няма да останат безучастни. Не и след това. Те ще си показват любовта към отбора и колко не им пука за „А“ група, докато от БФС не се примирят с това.

Да, от БФС трябва да се примирят. Другото е невъзможно. Привържениците вече са се примирили с това, отборът да играе във „В“ група. По всички правила той е там, абсолютно честно и достойно. Това явно не е достатъчно. Някой иска ЦСКА да го няма. Някой иска да затрие този отбор от футболната карта на България, но не може да го затрие от сърцата на феновете.

А нали футболът е за феновете?

ЦСКА ще си изплати дълговете, ЦСКА ще играе във „В“ група. ЦСКА ще бъде обичан, гледан и подкрепян от стотици хиляди всеки ден и във всеки час. ЦСКА ще си бъде ЦСКА, само го оставете да играе футбол. Оставете и феновете да си го подкрепят. Колко още клуба ще съсипете, Господа? 67 години история, вие се опитахте да заличите за четири месеца. Колко ще ви трябват за 100 години история?

Всичко това направихте без обяснения към привържениците. Небивали решения и недомлъвки, дерзаеха хиляди. Как обаче ще спрете феновете да подкрепят ЦСКА? Хипноза или промиване на мозъци ще изберете? Всички знаем, че футболът е бизнес, но той е такъв за вас. Феновете не виждат отбора си като кредитна карта.. 

Какво очаквате да се случи? Ние знаем какво ви мъчи сега. Защо не помислихте, какво губите и какво печелите, преди да пратите ЦСКА при аматьорите... 

Автори: Павел Колев и Кристиян Кръстева