Search Suggestions
      Search Suggestions
          - Реклама -
          - Реклама -
          - Реклама -

          ЗАПОЧВАТ ПРОВЕРКИТЕ ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА ХРАНИТЕ

           

          - Реклама -

          Агенцията по безопасност на храните започва проверка преди празниците= До Ивановден ще има всеки ден дежурни екипи, които ще приемат сигналите. Това заяви изпълнителният директор на агенцията проф. Пламен Моллов.
          Само за месец, агенцията е успяла да извърши над 120 проверки по сигнали. Основно става дума за некачествени стоки, лоша хигиена, несъответствие в етикетите и т.н. Най-масовите сигнали са за изтекъл срок на годност, както и за лоша хигиена в заведенията. За миналата година са съставени над 200 акта за тези нарушения.
          През 2014 г. са направени по-малко проверки, в сравнение с 2013 г., но за сметка на това са били по-качествени и дълбочинни, които показали по-добри резултати, категорични са от Българската агенция по безопасност на храните.
          За 11-те отчетени месеца, количеството на бракуваните храни са се увеличили от 74, през 2013 г., до 174 тона до настоящия момент. Според Моллов, цифрите са доста показателни, че дейността на агенцията се развива в правилната посока.
          Общо 148 обекта са затворени, заради нарушения, допълни още проф. Моллов.

           

           

          - Реклама -

          Агенцията по безопасност на храните започва проверка преди празниците= До Ивановден ще има всеки ден дежурни екипи, които ще приемат сигналите. Това заяви изпълнителният директор на агенцията проф. Пламен Моллов.
          Само за месец, агенцията е успяла да извърши над 120 проверки по сигнали. Основно става дума за некачествени стоки, лоша хигиена, несъответствие в етикетите и т.н. Най-масовите сигнали са за изтекъл срок на годност, както и за лоша хигиена в заведенията. За миналата година са съставени над 200 акта за тези нарушения.
          През 2014 г. са направени по-малко проверки, в сравнение с 2013 г., но за сметка на това са били по-качествени и дълбочинни, които показали по-добри резултати, категорични са от Българската агенция по безопасност на храните.
          За 11-те отчетени месеца, количеството на бракуваните храни са се увеличили от 74, през 2013 г., до 174 тона до настоящия момент. Според Моллов, цифрите са доста показателни, че дейността на агенцията се развива в правилната посока.
          Общо 148 обекта са затворени, заради нарушения, допълни още проф. Моллов.

           

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          Последните F-16 по първия договор пристигнаха в България

          Министърът на отбраната Атанас Запрянов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов посрещнаха последните два самолета по първия договор с „Локхийд Мартин Аеронаутикс“ за...

          РИМ–Кърджали отбеляза 60 години с изложбата „Блясъкът на Перперикон“

          Регионалният исторически музей в Кърджали отбеляза своя 60-годишен юбилей с изложбата „Блясъкът на Перперикон“ – посветена на древния град, чиято популярност през последните години...

          Съдът постави под домашен арест шефа на Пето РПУ в София

          Окръжният съд в Ловеч наложи мярка за неотклонение „домашен арест“ с електронна гривна на директора на Пето районно управление в София Пламен Максимов. БГНЕС припомня,...

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          - Реклама -
          ТОП ДНЕС
          ТОП 14 ДНИ
          Зареждане…
          Зареждане…
          - Реклама -
          - Реклама -
          - Реклама -
          Search Suggestions
              Search Suggestions