петък, 20.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      НОВИ 29 КАРТИНИ ОТ КТБ СА ИЗЛОЖЕНИ В МУЗЕЯ

      Още 29 платна, иззети от Корпоративна търговска банка, е получил Националния исторически музей днес. Това съобщиха от музея.
      Картините са рисувани от Димитър Казаков-Нерон, Руси Ганчев, Атанас Яранов, Вера Лукова Николай Георгиев-Дедо Боже, Найден Петков, Преслав Кършовски, Стоян Венев, Петко Задгорски, Борис Денев, Георги Богданов, Златю Бояджиев, Наум Хаджимладенов и Михалис Гарудис.
      Припомняме, че на 6 януари около 300 произведения на изобразителното изкуство и други ценни предмети бяха иззети от централата на КТБ. Платната бяха конфискувани, поради съмненията на прокуратурата, че са незаконно придобити. Изземането е част от разследването срещу банкера Цветан Василев.
      Културното министерство реагира навременно и веднага намери място, където да бъдат съхранявани ценните произведения на изкуството. По неофициална информация картините ще бъдат преместени в Българския Лувър за периода на разследването.
      От министерството заявиха, че местоположението на платната в момента е мярка за сигурност. Предстои да бъде излъчена и група от професионалисти, които да оценят автентичността и реалната стойност на творбите, заявиха още от ведомството.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ