Search Suggestions
      сряда, 17.12.25
      Search Suggestions
          - Реклама -
          - Реклама -
          - Реклама -

          ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ ДОМАШЕН КОЗУНАК ЗА ВЕЛИКДЕН

          Наред с яйцата, всеки Великден, на празничната трапеза трябва да присъства и сладкият обреден хляб, или по-познат ни като козунак. В Християнството хлябът символизира тялото на Иисус Христос, а боядисаното в червено яйце – неговата кръв.

          - Реклама -

           Историята на козунака започва през 17-ти век във Франция, а до нас достига чак през 20-те години на 20-ти век. И, ако в миналото, козунакът е бил само част от празника Въскресение Христово, в наши дни, той се е превърнал в хранителен продукт, присъстващ ежедневно на трапезета ни.

          У нас, особено в столицата , разпръснати по малките улички , са разположени безброй малки и големи пекарни, които предлагат различни видове козунаци. Екипът ни попадна на домашна пекарна, където ароматът на прясно приготвени печива привлича от далеч хорското обоняние.

           Пекарната предлага различни видове козунаци. От класичиския хляб със захар и стафиди, до такъв със сушени плодове и ядки, както и с течен шоколад.

           И за да да не бъдем обвинени, че дразним малко по-изгладнелите след тези кадри зрители, нека да чуем една сравнително бърза и лесна рецепта, за това, как да си направим козунак вкъщи.

           

          Наред с яйцата, всеки Великден, на празничната трапеза трябва да присъства и сладкият обреден хляб, или по-познат ни като козунак. В Християнството хлябът символизира тялото на Иисус Христос, а боядисаното в червено яйце – неговата кръв.

          - Реклама -

           Историята на козунака започва през 17-ти век във Франция, а до нас достига чак през 20-те години на 20-ти век. И, ако в миналото, козунакът е бил само част от празника Въскресение Христово, в наши дни, той се е превърнал в хранителен продукт, присъстващ ежедневно на трапезета ни.

          У нас, особено в столицата , разпръснати по малките улички , са разположени безброй малки и големи пекарни, които предлагат различни видове козунаци. Екипът ни попадна на домашна пекарна, където ароматът на прясно приготвени печива привлича от далеч хорското обоняние.

           Пекарната предлага различни видове козунаци. От класичиския хляб със захар и стафиди, до такъв със сушени плодове и ядки, както и с течен шоколад.

           И за да да не бъдем обвинени, че дразним малко по-изгладнелите след тези кадри зрители, нека да чуем една сравнително бърза и лесна рецепта, за това, как да си направим козунак вкъщи.

           

          google-news
          Последвайте Евроком в Google News

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          Задържаха директора на 138. СУЗИЕ в София заради сигнал за скрити камери в тоалетните

          Директорът на 138. СУЗИЕ „Проф. Васил Златарски“ в София Александър Евтимов е задържан, съобщи БТВ, позовавайки се на свои източници. Арестът е извършен тази вечер,...

          Последните F-16 по първия договор пристигнаха в България

          Министърът на отбраната Атанас Запрянов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов посрещнаха последните два самолета по първия договор с „Локхийд Мартин Аеронаутикс“ за...

          РИМ–Кърджали отбеляза 60 години с изложбата „Блясъкът на Перперикон“

          Регионалният исторически музей в Кърджали отбеляза своя 60-годишен юбилей с изложбата „Блясъкът на Перперикон“ – посветена на древния град, чиято популярност през последните години...

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          - Реклама -
          ТОП ДНЕС
          ТОП 14 ДНИ
          Зареждане…
          Зареждане…
          - Реклама -
          - Реклама -
          - Реклама -
          Search Suggestions
              Search Suggestions