Search Suggestions
      сряда, 14.05.25
      Search Suggestions
          - Реклама -
          - Реклама -
          - Реклама -

          ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ ДОМАШЕН КОЗУНАК ЗА ВЕЛИКДЕН

          Наред с яйцата, всеки Великден, на празничната трапеза трябва да присъства и сладкият обреден хляб, или по-познат ни като козунак. В Християнството хлябът символизира тялото на Иисус Христос, а боядисаното в червено яйце – неговата кръв.

          - Реклама -

           Историята на козунака започва през 17-ти век във Франция, а до нас достига чак през 20-те години на 20-ти век. И, ако в миналото, козунакът е бил само част от празника Въскресение Христово, в наши дни, той се е превърнал в хранителен продукт, присъстващ ежедневно на трапезета ни.

          У нас, особено в столицата , разпръснати по малките улички , са разположени безброй малки и големи пекарни, които предлагат различни видове козунаци. Екипът ни попадна на домашна пекарна, където ароматът на прясно приготвени печива привлича от далеч хорското обоняние.

           Пекарната предлага различни видове козунаци. От класичиския хляб със захар и стафиди, до такъв със сушени плодове и ядки, както и с течен шоколад.

           И за да да не бъдем обвинени, че дразним малко по-изгладнелите след тези кадри зрители, нека да чуем една сравнително бърза и лесна рецепта, за това, как да си направим козунак вкъщи.

           

          Наред с яйцата, всеки Великден, на празничната трапеза трябва да присъства и сладкият обреден хляб, или по-познат ни като козунак. В Християнството хлябът символизира тялото на Иисус Христос, а боядисаното в червено яйце – неговата кръв.

          - Реклама -

           Историята на козунака започва през 17-ти век във Франция, а до нас достига чак през 20-те години на 20-ти век. И, ако в миналото, козунакът е бил само част от празника Въскресение Христово, в наши дни, той се е превърнал в хранителен продукт, присъстващ ежедневно на трапезета ни.

          У нас, особено в столицата , разпръснати по малките улички , са разположени безброй малки и големи пекарни, които предлагат различни видове козунаци. Екипът ни попадна на домашна пекарна, където ароматът на прясно приготвени печива привлича от далеч хорското обоняние.

           Пекарната предлага различни видове козунаци. От класичиския хляб със захар и стафиди, до такъв със сушени плодове и ядки, както и с течен шоколад.

           И за да да не бъдем обвинени, че дразним малко по-изгладнелите след тези кадри зрители, нека да чуем една сравнително бърза и лесна рецепта, за това, как да си направим козунак вкъщи.

           

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          КОШМАР: Тир изгоря на пътя Смолян – Пловдив

          Път II-86 Смолян - Пловдив, през Рожен, е затворен заради изгорял тир, съобщи за БТА дежурният в Областното пътно управление (ОПУ)- Смолян. Инцидентът е станал преди около...

          ВНИМАНИЕ! Жълт код за слана над части от страната 

          За сряда (14 май) от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) обявиха жълт код за слана в някои области на страната. Жълтият код е в сила за София-област,...

          Контрабандата в Пловдив: Изслушват Даниел Митов и 8-те полицаи

          Очаква се днес да бъдат изслушани вътрешният министър Даниел Митов и 8-те полицаи по казуса с контрабандния канал за цигари в Пловдив. Това ще се случи на закрито...

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          - Реклама -
          ТОП ДНЕС
          ТОП 14 ДНИ
          Зареждане…
          Зареждане…
          - Реклама -
          - Реклама -
          - Реклама -
          Search Suggestions
              Search Suggestions