петък, 20.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Стартира официалната предизборна кампания

      От днес до 4 ноември ще се проведе официалната предизборната кампания за президентските избори и организирания от „Шоуто на Слави“ референдум. След този момент всякакъв вид политическа агитация ще бъде забранена до края на 6 ноември – изборния ден.

      Двойките, които ще се включат в надпреварата за президентския пост са 21, след като в последния момент отпаднаха Светослав Витков и Владимир Кузов.
      Кандидатите обещават коректна кампания, която ще се случва както „лице в лице“, така и посредством социалните мрежи.

      От днес до изборите е забранено публикуването и излъчването на анонимни материали, свързани с кампанията. Когато медиите излъчват платени агитационни материали, те трябва да укажат това по подходящ начин. Кампанията се води на български език.

      Агитационните материали представляват плакати, билбордове, видеоклипове и др., трябва да посочват, че купуването и продаването на гласове е престъпление. Забранена е всякакъв вид политическа реклама, нарушаваща ясно установените правила.

      Днес кандидатите трябва да подадат данни за кампанията си в Сметната палата. В Единния регистър по Изборния кодекс (ЕРИК) партии, коалиции от партии и инициативни комитети, са длъжни да представят информация за регистрацията си и финансирането на кампаниите. Срокът е 12 октомври.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ