петък, 20.09.24
19.8 C
София
22 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      ИМП: Цачева – 26,6, Радев – 21, 1 %

      Цецка Цачева е вероятният победител на първия тур на президентските избори на 6 ноември, сочи изследване на Института за модерна политика (ИМП). Според данните на социолозите Цачева ще получи 26,6 % от гласовете, а близо до нея с 21,1 % е Румен Радев.

      Красимир Каракачанов има предпочитанията на 9,7 от избирателите, а според ИМП за Ивайло Калфин бюлетина ще пуснат 8,6 %.

      Делът на респондентите, които заявяват подкрепа за Татяна Дончева, е 3,4 %, за Трайчо Трайков – 4,9%. Изследването е проведено преди официалното обявяване на подкрепата на ДПС за кандидатурата на Пламен Орешарски. Според социолозите при силна мобилизация на ДПС, той могъл достигне трето или четвърто място в първия тур.

      Според ИМП вторият тур ще бъде много оспорван, като кандидатите, които ще отидат на него, са с близки стойности на подкрепа.

      Проучването е проведено в периода 15-22 октомври сред 997 пълнолетни жители с двустепенна гнездова извадка в 200 гнезда в страната, при максимално допустим размер на стохастичната грешка при 50% дялове и 95% гаранционна вероятност – 3,10%. Възложител и изпълнител на проучването е СЕ „Институт за модерна политика“ със собствени средства.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ