събота, 28.09.24
21.3 C
София
25 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Нова серия на облекчаване на противоепидемичните мерки подготвя Гърция

      Ново облекчаване на противоепидемичните мерки подготвя Гърция от полунощ. Запазва се вечерният час до края на месеца, но пордължителността му ще е по-малка продължителност – със забрана за движение от 1.30 през нощта до 5 часа сутринта. Удължава се и работното време на заведенията до началото на вечерния час. Тази мярка ще отпадне от 1 юли, съобщи заместник-министърът по защита на гражданите Никос Хардалиас.

      Позволяват отново музика в заведенията. Увеличава се допустимата заетост за театри и концерти на открито на 75% зрители от общия капацитета. Част от заведенията на закрито също отварят при условие, че имат два изхода и се спазва дистанция между клиентите. Броят на гостите за сватбени тържества също е увеличен, но само за заведения на открито.

      Съветът от специалисти предлага на премиера да се въведат и поощрения за ваксинираните, които да стимулират имунизацията предимно сред младите хора. Нощните заведения от есента да приемат клиенти само ваксинирани със сертификат, а на всички стадиони зрителите да представят имунизационен паспорт.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ