неделя, 22.09.24
11.2 C
София
15 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      Китай призова САЩ да публикуват данни за военните биологични лаборатории в Украйна

      Китайското правителство призовава САЩ незабавно да разкрият информация за военните биологични лаборатории, разположени в Украйна, и вирусите, които се изследват там. Това съобщи във вторник на редовен брифинг говорителят на китайското външно министерство Джао Лиджиан.

      Както той отбеляза, на територията на Украйна работят 26 американски лаборатории и други подобни съоръжения.

      „Съединените щати, като страната, която разполага с най-много информация за лабораториите, трябва да разкрият съответните данни възможно най-скоро, включително за вирусите, които са били там, и естеството на изследванията върху тях“, каза той.

      „В името на здравето на народа на Украйна, съседните региони и извън тях, ние призоваваме съответните страни да гарантират безопасността на тези лаборатории“, подчерта Джао Лиджиан. „Съединените щати, като страната, която разполага с най-много информация за лабораториите, трябва да разкрият съответните данни възможно най-скоро, включително за вирусите, които са били там, и естеството на изследванията върху тях“, каза той.

      „Военно-биологичните програми на САЩ в Украйна може да са само върхът на айсберга. Под претекст за сътрудничество за намаляване на рисковете за биологичната сигурност и защита на глобалното здраве, САЩ контролират 336 лаборатории в 30 страни. Американската страна също извърши много военни действия. биологични изследвания в лабораторията Форт Детрик. Какви са истинските намерения на Съединените щати? Какво точно направиха те?“

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ