сряда, 25.09.24
18.6 C
София
20 C
Пловдив
16.5 C
Варна
Search Suggestions

      Стефан Гамизов: Руснаците искат да извадят от експлоатация блокове на АЕЦ „Козлодуй“

      Хората нямат никаква представа какво представлява Александър Николов (бел. ред. изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй“. Хората не знаят каква атмосфера цари в АЕЦ „Козлодуй“, хората не знаят какви чудеса ставаха при смяната на ядреното гориво с т.нар. ново ядрено гориво. Ако България имаше работещо законодателство, трябваше да се ходи в затвора. Защото новото руско ядрено гориво работи по-зле като топлоотделяне, отколкото старото. Александър Николов оказваше потресаващ натиск, заедно с банкенския гуру. АЕЦ „Козлодуй“ се е превърнала в едно чудовище на западния свят. Това каза енергийният експерт Стефан Гамизов в ефира на „Честно казано с Люба Кулезич“.

      „Аз инициирах да започнем проект в АЕЦ „Козлодуй“, за да се направи т.нар. „ретро вид“ на турбините, за да бъде извадена съветската технология и да бъде заменена със западна. Кой саботира това нещо? Александър Николов. При него се случват само схеми и чудеса. Саботира го и към днешна дата не се е случило нищо“, разкри той.

      Според него руснаците има три цели, които преследват систематично: „Това, което им е останало на руснаците, е да успеят да изведат от експлоатация някои от блоковете в „Козлодуй“. Такъв сценарий съществува. Всеизвестен е фактът, че АЕЦ „Козлодуй“ вече е цел на руснаците. Поставили са си за цел да оставят без резервни части конвенционалните острови – това са го постигнали тази година. И второто нещо, което са си поставили за цел, е да оставят без резервни части неща, които специфично се доставят от Русия“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ