неделя, 22.09.24
4.8 C
София
13 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      „Файненшъл таймс“: „Пфайзер“ иска да ѝ бъде платено за ваксини, които няма да се произведат

      Американската фармацевтична компания „Пфайзер“ се съгласи да удължи договора си с Европейския съюз за ваксината срещу КОВИД-19 от 2023 г. на 2026 г., съобщи британският в. „Файненшъл таймс“, като се позова на запознати с въпроса източници.

      Информацията е цитирана от БТА.

      Компанията е предложила да намали броя на доставяните дози с 40% и да забави доставката на ваксината, се казва още в публикацията.

      Съгласно преразгледаните условия „Пфайзер“ иска да ѝ бъде платено за поръчани дози, които никога няма да бъдат произведени, се казва в информацията на „Файненшъл таймс“.

      Новите условия бяха представени на министрите на здравеопазването на страните членки на закрито заседание, се посочва в публикацията. Те са срещнали съпротива от страна на четири държави членки, включително Полша.

      Българският служебен Министър на здравеопазването Асен Меджидиев заяви, че страната му, заедно с Полша, Унгария и Литва, е против предложената сделка за излишните ваксини. Меджидиев добави, че според него и други страни от ЕС няма да подкрепят предложената сделка в сегашния й вид.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ