понеделник, 23.09.24
4.8 C
София
12 C
Пловдив
15.3 C
Варна
Search Suggestions

      ПЕТИЦИЯ: Близо 1400 души се подписаха за оставката на директора на Народния театър

      Близо 1400 души се подписали за оставката на директора на Народния театър, Васил Василев. Това каза за държавното радио Десислава Каменова – инициатор на подписката.

      С подписката се правят две предложения до министъра на културата. Първото е Василев да бъде помолен от министъра да подаде оставка. И второ – ако той не подаде оставка, да бъде образувано дисциплинарно производство и неговият договор да бъде прекратен заради несправяне с работата и уронване престижа на Народния театър.

      Десислава Каменова припомни, че преди да бъде формулирана тази аргументация и тази подписка с това конкретно искане, е имало предхождаща онлайн петиция, която е призовавала от името на зрителите още в началото на конфликта ръководството на театъра да запази постановките на Явор Гърдев и Александър Морфов:

      „В тази петиция хората се обединиха около молбата да се оттеглят замесените в този скандал и да дадат предимство на творческия екип и таланта. Благодарихме на директора за положените усилия и съжалихме за така стеклите се обстоятелства. Нашето искане беше просто очакване на новите постановки на тези режисьори. Ние не сме искали по никакъв начин да се конфронтираме и да внасяме допълнително напрежение. В този конфликт забравихме най-важните – зрителите“

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ