Театърът и политехническият университет в Чернигов са поразени при руски удар

0
2
#image_title

Руските сили са нанесли удар срещу северния украински град Чернигов. Ударен е централният площад, включително театърът и политехническият университет в града.

Това заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски в канала си в социалната мрежа Телеграм, предаде БНР. Според съобщението има жертви и ранени.

„Нормален съботен ден, който Русия превърна в ден на болка и загуба“, посочи Зеленски.

Той публикува видео от мястото на инцидента, на което се виждат разпръснати отломки от сериозно пострадала сграда и потрошени автомобили, паркирали около нея.

Губернаторът на Черниговска област Вячеслав Чаус по-рано заяви, че центърът на града вероятно е бил поразен с балистична ракета и призова хората „да останат в бомбоубежищата“.

Президентът на Украйна днес е на посещение в Швеция, съобщи самият той в социалните мрежи, предаде Франс прес.

Според информацията в скандинавската страна Зеленски ще разговаря с представители на правителството, политическите партии и шведското кралско семейство.

По думите на Зеленски разговорите ще бъдат фокусирани върху „партньорство, сътрудничество в областта на отбраната, Европейска интеграция и обща евро-атлантическа сигурност“.

В съобщението си за визитата президентът написа:

„Благодаря на всички шведи, които подкрепят Украйна“.

Вчера кабинетът в Стокхолм даде зелена светлина за военна помощ за Украйна.

Пакетът на стойност 270 милиона евро включва боеприпаси и резервни части за дарени по-рано оръжейни системи на стойност над 300 милиона долара. Помощта ще включва и оборудване за обезвреждане на мини и боеприпаси за системи за противовъздушна отбрана.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук