Извънреден евакуационен полет ще излети от София за Израел

0
3
#image_title

Евакуационен полет за Тел Авив на „Юропиън Еър Чартър“ ще излети днес от Летище София. Самолетът ще излети от България празен и ще се върне с пътници, евякуирани от Израел. 

Полетът трябваше да се осъществи вчера, но беше отменен и отложен в ранния следобед. „Сигурността и безопасността на пътниците и екипажа са на първо място за нас“, казаха от дружеството.

Заради войната в Израел десетки полети в последните дни са отменени, а надеждата за сънародниците ни остава във външното ни министерство. Оттам посочват, че в момента водят разговори с две групи граждани: 

Български граждани, краткосрочно пребиваващи в Израел, и изпаднали в трудна ситуация, без да могат да се приберат в България. Втората група са постоянно пребиваващи в Израел български граждани, повечето, от които са с двойно гражданство. 

От летището информират, че обстановката е спокойна, въпреки някои отменени полети. Към момента полетът до/от Тел Авив на „България еър“, планиран за 12 октомври (четвъртък), е без промяна в разписанието. 

Български граждани все още има както в Израел, така и в Газа. Хората с българско гражданство в Израел са хиляди, а с 15 българи, които се намират в ивицата Газа няма контакт. 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук