събота, 21.09.24
10.8 C
София
19 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      Украински проруски политик е в тежко състояние след нападение

      Украинският политик Олег Царьов, бивш депутат в парламента в Киев, отстояващ проруски позиции, е приет в интензивно отделение, след като е бил нападнат, съобщи Ройтерс.

      Според украински медии атаката е станала снощи в дома на Царьов в курорта Ялта. Още не е ясна причината на инцидента, но по информация на УНИАН е бил прострелян, а според в. „Украинская правда“ – наръган.

      „Състоянието на Олег е много тежко. В момента той е настанен в интензивно отделение“, заяви Владимир Рогов, служител на назначената от Русия администрация в Запорожка област.

      Източници на Ройтерс миналата година споделиха, че Москва гласи Царьов за „ръководител на марионетно правителство в Киев“. Той самият отхвърли тази възможност пред в. „Файненшъл таймс“ и я нарече „смехотворна“, тъй като е директор на санаториум в Ялта и не е „достатъчно важен“.

      В миналото Царьов беше член на украинския парламент, а после председател на парламента на „Новорусия“ – образувание, създадено след като подкрепяните от Русия сепаратисти в Източна Украйна се отцепиха през 2014 г.

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ