Search Suggestions
      четвъртък, 24.10.24
      Search Suggestions

          Адв. Велчева: 17-годишно момиче е бито от четирима полицаи след протеста срещу БФС

          „Не бях на първа линия на протеста срещу БФС, но бях в средата. Имаше много деца и майки. Не мога да определя дали е била налице предпоставката за използване на водното оръдие. Имаше хвърлени пиратки, но не бяха голям брой. Имаше много хора не от агитките“. Това заяви адвокат Полина Велчева в ефира на БТВ. 

          „Ако трябва да сравня с протести срещу правителството през 2020 г., имаше водно оръдие на 2 септември. Аз също бях на площада, но не помня то да е използвано, а бяха много повече протестиращите. Тогава не беше използвано, а сега – в рамките на 20 минути“, добави още тя. 

          “Полицаите, нахлули в заведението до Спортната палата, са удряли с палки клиенти, без дори да им искат документ за самоличност“, уточни Велчва. 

          “Минахме през шест дела. Съдът оправда всички момчета, на които са им били съставени актове. Днес изтича срокът за обжалване на наказателните постановление. Едно момиче на 17 години е пребито в градинката на църквата „Свети Седмочисленици“. Тя е повалена. Четирима полицаи с маски са я били. Един я е държал за косата, докато друг я удря в корема. Когато тя е отведена в Първо РПУ, един от полицаите ѝ казва, че още ще я бие и ще я качи на четвъртия етаж, „за да я смачка“, заяви авокатът.

          СНИМКА: БГНЕС

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions