петък, 20.09.24
16.8 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      Властите в Израел трябва да бъдат „съдени и затворени“ в Хага за престъпления в Газа: еврейски равин

      Геноцидът в Газа е извършен от всички членове на ционисткото израелско правителство, които трябва да бъдат наказани, които заслужават, каза ортодоксалният еврейски равин Хаим Софер в интервю за Anadolu.
      Израелските служители трябва да получат „наказания, които заслужават“, каза Софер в интервю за Anadolu, докато базираният в Хага Международен съд (МС) се подготвя да започне изслушвания този четвъртък по дело, заведено от Южна Африка, обвиняващо Израел в геноцид.
      „Говорим за 23 000 убити мъже, жени, деца и стари хора. Повечето от тези убити хора са невинни. И разрушенията в Газа са огромни. Това ни напомня за унищожаването на германския град Дрезден във Втората световна война“, каза той.
      Около 75% от всички сгради вече са повредени или напълно унищожени, докато израелските власти обещават да унищожат останалите, за да постигнат целта си за етническо прочистване и да прогонят всичките 2,5 милиона жители на Газа, каза той.
      „Моят призив към нациите по света е да не позволяват тези военни престъпления. Ционистите са военнопрестъпници“, каза той.
      Този геноцид в Газа е извършен от всички членове на това ционистко правителство, а не от отделен човек, каза той, добавяйки, че министър-председателят Бенямин Нетаняху, неговите министри и началникът на армията и военновъздушните сили трябва да „носят отговорност за военните престъпления, които те проведоха.“
      „Много е важно да ги вкараме в затвора, тези военнопрестъпници, за да покажем, че има справедливост“, каза Софер.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ